Известие

Collapse
No announcement yet.

Централен отвор на джантите?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Централен отвор на джантите?

Колко е допустимата разлика, ако изобщо е възможна такава?
    145 jtd

Не съм спец ама мисля че при нормално 4х98 допустимо може да е 4х100 с ексцентрични болтове
    Дано съм прав
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

и ас имам подобен въпрос?днеска ходих да гледам едни джанти дето си ги бях харесал в нета.обаче господина ж магазина ми вика че този размер 4*98 е по рядко срещан и ми предлага същите ама 4*100 с раздвижни болтове по 3.60лв бройката и каза че така няма да имам проблеми.вярно ли е това?
      джантите са като на снимката долу:
      Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Правилно не те е излъгал Нека някой който кара с текива болтове да ти каже,но от коментарите на колегите нямат проблеми Успех
        Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
        sigpic

Comment

ами дано да е така защото съм яко зарибен да си ги зема само тея болтове ме притесниаваха,пък и цената на една реплика на алфа е над 200 а на тези под 150.
          Alfa Romeo 145 1.6 boxer 96г. 103++hp

http://www.vbox7.com/play:38923e52

Comment

Въпроса му беше за жентралния отвор, до колкото знам на алфата е 58, а въпроса ми е дали 60 ще е много широк?
            145 jtd

Comment

Колеги не си струва за 2 мм да си рискувате живота.ПО добре си намерете джанти с точен размер и да сте си сигурни .Това си е според мен де.

Comment

Първоначално публикувано от robertov
                Въпроса му беше за жентралния отвор, до колкото знам на алфата е 58, а въпроса ми е дали 60 ще е много широк?
                Централният отвор е 58,1мм за да сме точни. И ако караш без втулка джанти на 60мм няма как да се центроват.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

От къде да си намера втулки за ~ 2 мм?
                  145 jtd

Comment

Ми по принцип във всички центрове за гуми/джанти трябва да предлагат. И не са скъпи. В краен случай на стругар.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Тен кю!
                      145 jtd

Comment

Виждам че са ти отговорили за втулките - найстина където продават джанти има. И ако си купуваш нови джанти втулките и болтове обикновено са безплатни поне в Маргел е така.

И ако караш без втулка джанти на 60мм няма как да се центроват
                        - Не си прав. Найстина наличието на издатък на главината с вътрешния р-р на джантовата дупка е голяпо удобство, но съвсем не е задължително условие за безпроблемното каране. Не всичи коли имат фабрично такава издатина на главшната чрез която да се центрира точно джантата.
                        Alfa Romeo 146 1.6TS '97
                        За мерси, не ме търси!

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989
                          Колеги не си струва за 2 мм да си рискувате живота.ПО добре си намерете джанти с точен размер и да сте си сигурни .Това си е според мен де.
                          ето с този колега аз съм напълнно съгласен
                          Alfa Romeo 146 1.6i boxer 103hp,

Fiat Coupe 1.8 16v 131hp
                          i dvete begachki

Comment

искам да те питам ти на твоята алфа с кристални ли си ???и ако да пот каде си ги купи???и колко пари???никаде в бг не малирам и много 6те сам ти благодарен ако ми каже6???ЯЯЯ мерси предварителноо!!

Comment

на вапроса за централният отвор наи добре отеди на едни стругар и го накараи да ти направи фтулки за6тото като вдигне6 120-130 6те вземе да ти тресе воланат поне така е наи добре според мен!!

Comment

Working...
                              X